Sportrehabilitáció

Sportrehabilitációval az izmok újra engedelmeskednek!

A sportrehabilitáció olyan kezelés, ami segít visszatalálni az izmoknak a helyes működéshez. A sportolás, edzés során az átlagosnál jobban igénybe vesszük az izmokat. A sport következménye nemcsak az izomláz vagy a jól eső fáradság lehet. Bizony mindenkinél bekövetkeznek előbb vagy utóbb sérülések is, amiknek eltérő lehet a gyógyulási ideje. A sérülés helyétől, jellegétől és mértékétől is függ e regenerálódás, amihez esetenként érdemes profi segítséget is igénybe venni.

A sportrehabilitáció minden sportsérüléshez alkalmazható a gyorsabb és eredményesebb gyógyulás eléréséhez, de a műtét elkerülésében is segíteni tud. A felkészült szakember jól tudja, hogy melyik páciensnél mire van szükség ahhoz, hogy a sérülésnek nyoma se maradjon, illetve a legjobb állapotot lehessen elérni a sportrehabilitációval.

A sportrehabilitáció első lépései közé tartoznak a pontos állapotfelmérés, valamint a sérülés helyének és okának beazonosítása. A szakember alkalmazhatja például az anatomy trains módszert, ami megfigyeléseken, vizsgálaton alapul és megmutatja az izmok működésének összefüggéseit. Ha ezek megvannak, akkor kezdődhet el a terápia maga. A kezelések során az izmok újra megerősödnek, megtanulnak úgy működni, ahogyan a sérülés előtt működtek. Előfordul ugyanis, hogy a sérülés az izmok rossz bekapcsolási sorrenddel működnek, illetve alul vagy felül teljesítenek. Műtét, lábadozás után az izmok elgyengülnek, hozzászoknak a kíméletes használathoz. A terápia során az idegrendszer újra meg tudja tanulni a helyes terhelés milyenségét. Fokozatosan visszatalál az ideális működéshez, az izmokat úgy lehet mozgatni, mint előtte.

A sportrehabilitációban sokféle eszközt használnak annak érdekében, hogy a kívánt eredményt el tudják érni egy páciensél. A terápia henger, gumiszalag, tapasz, köpöly és még több, hatékony eszköz és módszer segítségével zajlik. Türelem, kitartás, szakértelem és következetes kezelés után a sporthabilitáció eredménye magáért beszél. Szeretnéd megtapasztalni a gyógyulást? Keress információkért az elérhetőségeken!Vegye fel velünk a kapcsolatot! 


Elérhetõségek
Telefon:+36-30/487-5107
E-mail: groszvalmasszazs@gmail.com