Masszázstípusok

 Breuss Masszázs

 

Rudolf Breuss nevéhez fűződik ez a masszázs, aki egy természetgyógyász volt és alkalmazta ezt az úgynevezett "porckorongmasszázst" mely hatással van a gerincre. Természetesen nem a porckorong masszázsáról van szó, hanem egy olyan gyengéd relaxáló technikáról amely hatékonyan csökkenti a porckorong terhelését.

Mivel Breuss eredendően természetgyógyászattal foglalkozott ezért ehhez a masszázshoz orbáncfű olajat és ehhez megfelelő papírt is alkalmazott. Az orbáncfű olaj képes a bőrbe masszírozva kifejteni jótékony hatását az izmokra és a porckorongokra egyaránt. Breuss használ még egy speciális papírt is, mely a dörzsölés hatására melegérzet kelt a bőrön, és egyfajta elektromosság jön létre masszázs közben, melyből természetesen a vendég nem érez különösebb kellemetlenséget. De ez az elektromosság kell ahhoz hogy mélyebb szövetrétegek alá hatoljon az orbáncfú olaj.  

Önmagában ez egy finom, gerincre ható masszázs mely lazítja a mellette lévő izmokat, egy relaxált állapotban.

 

Hogyan függ össze a Dorn terápia és a Breuss masszázs?

 

Harald Flieg volt aki észre vette, hogy a Dorn terápia Breuss masszázzsal alkalmazva hatékonyabb. Ezért a Dorn terápia és a Breuss masszázs kéz a kézben jár. Természetesen külön-külön is alkalmazható, de ajánlott, ha valakinek fokozott problémái vannak a gerincével, mert a terápia ezzel a masszázzsal egy tejes egész. 

 

Svédmasszázs  

 

Legyünk akár munkától megfáradt háziasszonyok, üzletemberek, idősek, vagy akár fejlődésben lévők, egy jó masszázs enyhíthet panaszainkon.

A svéd-, más néven klasszikus masszázs gyökerei évezredekre nyúlnak vissza, és ez az egyik leghasználatosabb eljárás a masszőrök körében. Felgyorsult világban élünk, és napjaink feszült, toxikus közegében egyre nagyobb jelentősséggel bír egy ilyen méregtelenítő, lazító, görcsoldó eljárás.

A masszázs meghatározott műfogásokkal a test felületén történő, terápiás céllal végzett mechanikai ingersorozat, melyre válaszképp testünkben gyógyulási folyamatok indulnak. Más masszázsokkal ellentétben, a svédmasszázsnak főként fiziológiai hatásokat tulajdonítanak, bár a személyes törődés által lelki állapotunkon is javíthat.

Első sorban keringési problémák, izomgörcsök, letapadások esetén ajánlott, de bőrünk rugalmasságának, fittségének megőrzése céljából is használatos. Ez egy olyan passzív mozgásterápia, mely a gyógymasszázs részét képezi. Az eljárás során fokozatosan, eleinte simító, dörzsölő mozdulatokkal készítjük elő az izomzatot a „gyúró” technikával való kezelésre.

 

Relaxáló massrázs

 

Rohanó életünk során alig tartünk pihenő időt. Keveset tudunk foglalkozni magunkkal. Pedig sokszor testünk pihenőért kiált. Ha nem adjuk meg neki a pihenést és a feltöltődést, akkor leáll és megbetegszik. Szüksége van a feltöltődésre. Az izmoknak, az idegrendszernek, a szívnek és léleknek is. Egy munka sem lehet annyira fontos, hogy elvegyük a magunkra fordított időből.

Aromaterápiás olajokkal, relaxáló kellemes zenével, és energiákat felszabadító pontok érintésével masszírozásával töltöm fel a szervezetet energiával, hogy újjá születve kezdhess bele az előtted álló feladatokba.

A masszázs, lassú, egyenletes harmónikus.

 

Revitalizáló masszázs

 

A revitalizálás megújulást jelent. Egy általános masszázzsal kezdem ezt a kezelést, mely alatt felmelegítem az izmokat, majd egy hámlasztó peelinggel, egy bőrradírozással eltüntetem az elhalt bőrréteget, majd ismét egy speciális hidratáló krémmel masszírozom az új bársonyos bőrt.

Ez alatt a kezelés alatt tényleg megújulsz. Kibújsz a bőrödből. :)

Lélekemelő, megújító, szépítő hatása van. Lelkiproblémák leküzdésére is kiváló ez a masszázs típus, hiszen szimbolizálja az új életet. Ezzel a masszázskezeléssel igazán könnyű új életet kezdeni.

A masszás lassú lazító hatású, a peeling, gyors életenergiát adó, a hidratáló befejező masszázs szintén lassú kellemes. Hatását napokig érezheted a bőrödön.

 

Gyógymasszázs

 

A gyógymasszázs a fizioterápia része. Nem csak a vendég kéri, hiszen nagy általánosságban elmondható, hogy gyógymasszázsra orvosi javaslatra érkeznek az emberek. Az orvos megvizsgálja pacienst, felállítja a diagnózist, ami alapján a gyógymasszőr elvégzi a megfelelő kezeléseket. Ilyen esetekben a masszázs általában csak része a teljes kezelésnek. A gyógymasszőr által végzett kezelés célja gyógyítás. A ma alkalmazott nyugati típusú gyógymasszázs fogásainak alapját a méltán elterjedt és ismert svédmasszázs adja.

A gyógymasszázs számos kedvező hatást is fejt ki szervezetünkre, attól függően, hogy a terapeuta milyen kezelést végez, a terápia során milyen fogásokat alkalmaz, a test mely területeire koncentrál és mennyi ideig. Van azonban néhány olyan alapvető hatás, ami minden sikeresen alkalmazott gyógymasszázs kezelésre egyaránt jellemző.

- A gyógymasszázs lazítja a feszültté, görcsössé vált izmokat. Ezek a görcsök gyakran okoznak fájdalmat, megakadályozhatják a pihenést. Ilyen esetben a kezelés célja, hogy az izmok a megfelelő fogások és a súrlódás során keletkezett a hő hatására ellazuljanak, megszűnjenek a görcsök, a feszültség, enyhüljön a fájdalom.

- A gyógymasszázs fokozza a szervezetben a „boldogsághormonok”, azaz az endorfinok termelődését. Alkalmazása serkenti számos más hormon szervezetbe jutását, amik fontos szerepet játszanak a depresszió leküzdésében, közérzetünket kedvezően befolyásolják. Nem utolsó sorban pedig fájdalomcsillapító hatásuk is ismert.

- A jól végzett kezelés fokozza a nyirokrendszer működését, melynek elsődleges feladata a szervezetre káros anyagok elszállítása. A fehérvérsejtek csoportjába tartozó nyiroksejtek - limfociták – védik a szervezetet a betegséget okozó baktériumok, vírusok és más idegen anyagok ellen, így segítve egészségünk fenntartását.

- A gyógymasszázs javítja a vérkeringést. A kezelések során keletkező hő hatására az erek fala kitágul, rugalmasabbá válik. Több vér jut a masszírozott testrész sejtjeihez, így azok több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak.

- A masszázs nem csak a testet gyógyítja, hatása megnyugtatja az elmét is. A fájdalom és a stressz az idegrendszerre is káros hatással van, mely depresszióhoz és más mentális betegségekhez vezethet.

A rendszeresen alkalmazott gyógymasszázs relaxációs, nyugtató hatása kezeli a stresszt, segíti a pihenést.

 

Reflexmasszázs:

 

Reflexmasszázs alatt értjük a szegmentmasszázst, a kötőszöveti masszázst, és a csonthártyakezelést. A reflexmasszázs a gyógymasszázs részét képezi. Ezek a masszázsfajták, orvosi utasításra végezhetőek. Lényege, hogy a megfelelő területet kezelve reflexes úton hatunk a beteg területre a vegetatív idegrendszer szimpatikus-paraszimpatikus egyensúlyának helyreállításával.

 

Manager masszázs

 

Elsősorban irodai munkát végzőknek ajánlom, vagy hosszasan ülő munkát végzőknek. A masszázs első lépéseként a teljes test átmasszírozásra kerül, majd külön speciális masszázst alkalmazok a stressz csomópontok (mint nyak, váll) ellazítására, masszírozására.:

A teljes testmasszázs elűzi a mindennapok fáradalmait, nagy mértékben lazít és frissít.

A stressz csomópontok célzott kezelése, oldja a feszültséget és nagyban növeli a teljesítőképességet.

A stresszoldó menedzser masszázs kérhető speciális olajok és aromák segítségvel kiemelten nyugtatja az idegeket, csökkenti a depressziót, ellazít, enyhíti és oldja a stresszt, növeli a teljesítő  képességet.

Ne engedjen a kezdeti depressziónak!

Fáradtság, alvászavar, elhízás, fejfájás, idegeskedés, ingerlékenység - ez csak néhány azok közül a tünetek közül, melyek korunk népbetegségének következményei, ez a betegség pedig nem más, mint a stressz, mely a későbbieknek depresszióvá nőheti ki magát. A stressz rövidtávon is romboló hatással bír, de a krónikus változata, mely folyamatosan jelen van az ember életében, már kihat az életminőségre és komolyan veszélyezteti az egészséget is.

A depresszió kezdeti tünetei:

  • Folyamatos rosszkedv
  • Az örömre hajlandóság eltűnése
  • Alacsony önértékelés
  • Ingerlékenység, vagy éppen lelassultság

Ezek az elején még nem tűnnek komolynak, de a későbbiek folyamán szinte tönkretehetik életünket. Figyeljünk oda és ne engedjük át magunkat a rossznak. Keressünk fel orvost, beszéljünk a problémáról, és az is sokat segít, ha eljárunk masszázsra.

A manager masszázs az állandó ülőmunka által kialakult tünetek is tudja enyhíteni, és pont azokat az izmokat célozza meg, amik a stressztől is megfájdulhatnak – a folyamatos idegeskedés hatására ugyanis beállnak az izmok.

Válassza a manager masszázs nyújtotta élményt és küzdjön a stressz ellen!

manager masszázs

 

 

 

 

 

 

Nyirokmasszázs

 

A szakmai nyelven: nyirokdrenázs lényege, hogy serkentse, vagy legalábbis normálissá tegye a nyirok folyását a kötőszövetben. Segítségével elérhető, hogy az ödémák felszívódjanak, a salakanyagok eltávozzanak, aktiválódjanak az anyagcsere folyamatok. Ezek pedig a sejtek tápanyagokkal történő akadálytalan ellátásának elengedhetetlen feltételei. A nyirokdrenázs sikere külsőleg az egészséges arcszínről ismerhető fel.

A nyirokdrenázs fő funkciói
- Hat a nyirokrendszerre, segíti a sejtek közti folyadék elszállítását.
- Nyugtatóan hat a vegetatív idegrendszerre.
- Fájdalomcsillapító hatást fejt ki.
- Erősíti az immunrendszert, mivel segíti az antigének gyors eloszlását a szervezetben.

 

Arcmasszázs:

 

Hasonlít ahhoz a masszázshoz amit a kozmetikusunktól kapunk. Az arcmasszázs célja a szövetek ruhalmasságának és feszeségének megtartása, az öregedési tünetek megelőzése kialakukásának késleltetése, a szervezet frissítése, fáradtság csökkentése. Masszázs követekztében javul a hám ellenálló képessége, lassítja az öregedést, a mimikai ráncok kialakulását, csökken a mitesszerképződés.

Masszázs következtében a bőr felmelegszik felpezsdül, ami javítja a tápanyagok felszívódását, biztosítja a bőr hidratációját, amitől sima és bársonyos lesz. Én kezeléseimhez használok ultrahangos arcmasszírozó készüléket is, ami segíti a vitaminok és ásványianyagok a bőr mélyebb rétegeibe jutását.  

 

 
Talpmasszázs-talpreflexológia
 
 

Használható állapotfelmérésre, karbantartásra valamint számos tünet enyhíthető, javítható és megszüntethető vele.

Különösen jó hatással van a vér- és nyirokkeringésre és az immunrendszerre, valamint szabályozza a belsőelválasztású mirigyek működését. A masszázs különösen alkalmas a hátfájás és a fejfájás csillapítására, de eredményesen használható túlzott idegesség, alvászavarok és emésztőrendszeri problémák kezelésére is.
Lábmasszázs

A lábmasszázs más néven reflexológia egy õsi gyógymód, ami azon az elven alapul, hogy a test összes szerve energiacsatornákon keresztül össze van kötve úgynevezett “kioldópontokkal”, amelyek lefedik a lábfej egész területét.

Lábunkban állitólag 7,000 idegvégzõdés található.

Használható állapotfelmérésre, karbantartásra valamint számos tünet enyhíthető, javítható és megszüntethető vele.

Különösen jó hatással van a vér- és nyirokkeringésre és az immunrendszerre, valamint szabályozza a belsőelválasztású mirigyek működését. A masszázs különösen alkalmas a hátfájás és a fejfájás csillapítására, de eredményesen használható túlzott idegesség, alvászavarok és emésztőrendszeri problémák kezelésére is.
Lábmasszázs

A lábmasszázs más néven reflexológia egy õsi gyógymód, ami azon az elven alapul, hogy a test összes szerve energiacsatornákon keresztül össze van kötve úgynevezett “kioldópontokkal”, amelyek lefedik a lábfej egész területét.

Lábunkban állitólag 7,000 idegvégzõdés található. A keleti terapeuták tudják, hogy melyik pont milyen testrész állapotát tükrözi.

 

Mézes masszázs:

 

Mikor először hallottam erről a masszázsról, illetve mielőtt először tapasztaltam meg a saját bőrömön, :)  a méz selymessége, édessége, simogató állaga jutott eszembe, és arra gondoltam, hogy ez egy kényeztető masszázs lesz. Hát nem.

A mézet miután elsimítom a tiszta kezelendő háton "tapicskoló" mozdulatokkal a bőrbe juttatom a méz vitaminjait. A méz egyre masszívabb lesz, egyre ragacsosabb, a pórusok kitágulnak, és a jótékony méz kifejti hatását a bőr mélyebb rétegein belül is.

 Mézet ősidők óta alkalmaznak a gyógyászatban propolisz magas vitamin, enzim és ásványi anyag tartalma miatt. A speciális masszázsfogásokhoz használjuk a mézet. Serkenti az adott területen található testrészt, fokozza a vérkeringését és ezáltal a sejtek anyagcsere-folyamatait is, javítja. Tisztítja, méregteleníti az egész testet. A méze smasszázs terápia hatásaiként tapasztalható a test általános állapotjavulása teljesítmény növekedése és az immunrendszer erősödése lévén a szervezet ellenálló képessége is jelentősen javul.
A mézes masszázs természetesen ápolja, védi, frissíti a bőrt, mindemellett népszerűségét köszönheti még az izomlazító, fájdalomcsillapító, salaktalanító képességének is. Méz alkalmazása segít a test energiaáramlásait egészséges szintre hozni, oldja az energiagátakat, serkenti az energiaáramlást. A mézes masszázs általában fizikailag nem túl kellemes érzés de hatásai annyira meggyőzőek, hogy mindenképp megéri az alkalmazása, mert nem csak hatásos, de hatásai hosszan, többnyire 2 hétig érezhetőek maradnak.

A mézes masszázs alkalmazása rendkívül hatékony a következő esetekben:
Gerincbántalmak,Nyak-, váll- és hátfájdalmak, Reumatikus panaszok, Izületi problémák, fájdalmak, Neuralgiák, Visszatérőfertőzések, Krónikus kimerültség.

 

Babamasszázs:

 

A masszázs a babákra is jótékony hatással van.

Megszünteti a hasfájást, javítja a vérkeringést, az emésztést, stimulálja a bőrt, a légző- keringési rendszert, segít a stresszoldásban, ellazulásban, feszültségek levezetésében, megkönnyíti az elalvást, nyugodtabb alvást biztosít, kiegynsúlyozottabbá teszi a baba szerveztének működését, elősegíti a vázizomzat és az érzékszervek fejlődését, a spasztikus izomzatot lazítja, a lazát feszesebbé teszi, átsegíti a fogzási nehézségeken, növeli a baba ellenálló képességét.

Nagyon finom, símogató mozdulatokkal végzem ezt a masszázst a baba arcát folyamatosan figyelve, nagyon fontos, hogy a baba igényeit nézzük, evés után legalább két órával lehet masszírozni, semmi esetre sem tele pocakkal.

A legjobb, ha a babákat anyukájuk masszírozza, ezért az alapvető fogásokat, és sorrendjét szívesen megmutatom az érdeklődő édesanyáknak, édesapáknak. Így szorosabb kapcsolat bizalom alakul ki a szülők/nevelők között

 

 

Lávaköves masszázs

 

Legyen szó bármilyen masszázs típusról, mindegyik hozzásegít minket egy egészségesebb élethez, és jobb közérzethez. Ezek mellett a masszázs rendkívül jó stressz oldó, amire mindenféleképpen szükségünk van, főleg a mai rohanó világunkban.

Mit kínál a lávaköves masszázs? A lávaköves masszázs során a vulkanikus sima felületű kőzeteket felhevítjük, és átmasszírozzuk velük a testet, úgy hogy, a különböző akupresszúrás pontokra helyezzük a hangsúlyt. A speciális olaj segíti a kövek mozgását, és illóolajok használatával akár egy aromaterápiás masszázs hangulatát is könnyedén becsempészhetjük. Milyen jótékony élettani hatásokkal bír a lávaköves masszázs?

  • Javítja a vérkeringést
  • Oldja az izommerevséget
  • Segíti a test méregtelenítési folyamatát
  • Segíti az izmok ellazítását
  • Enyhíti az izomfájdalmakat

De ez csak egy része a lávaköves masszázs előnyeinek, hiszen egyesíti magában az összes masszázs típus előnyét, a hő segítségével ezeket a pozitív hatásokat csak még inkább felerősíti.

Amennyiben egy ellazító masszázsra vágysz, vagy szeretnéd enyhíteni a fájdalmaidat, bátran keress fel, és gyere el hozzám!


A reflexmasszázs gyógyító ereje
 

A gyógymasszázsok egyik kiemelkedő típusa a reflexmasszázs, melynek alapja a reflexológia tudománya. Lényege a bőr különböző pontjainak és területeinek ingerlése, melyek hatással vannak a vérkeringésre és a belső szervekre egyaránt, hiszen ezek energiapályák útján kapcsolatban állnak egymással. A reflexológia gyógymasszázs szerint a testünkben kialakult betegségek és belső szerveink állapota a lábról, a kézről, és a fülről olvasható le a legjobban.

Reflexmasszázs

Kiknek ajánlott a reflexmasszázs?

Tulajdonképpen bárkinek. A betegek számára kiegészítő gyógymasszázsként szolgálhat a gyógyszeres terápia mellett. Erősíti immunrendszerüket, felgyorsítja az anyagcserét, és a szervezet öngyógyító mechanizmusait. Optimalizálja a vérellátást, valamint oldja a stresszt. A reflexmasszázs az egészséges emberek számára is kiváló stresszoldó, élénkítő hatású.

A különböző reflexzónák stimulálásának folyamata alkotja a gyógymasszázst. Ilyenek a talp, a láb, a kéz, a tenyér, az arc, a szem, a fül, és a skalp. Ezeken a területeken, és a test fontos pontjain végzik el a reflexmasszázs különböző módjait. Ez betegség vagy igény függvénye, a masszázst megelőző állapotfelmérésen Ön is megtudhatja, mely gyógymasszázs típusra van leginkább szüksége.

Lazuljon el és élvezze a gyógymasszázs jótékony hatásait! Válassza a reflexmasszázst!

 
Mézes masszázs rejtelmei

Sokan fogyasztanak mézet nap, mint nap, viszont masszázs kiegészítőjeként valószínűleg kevesebben próbálták még ki. A kezdeti idegenkedés a mézes masszázstól a kezelés folyamán megváltozik bennünk és rájövünk, hogy számtalan jótékony hatása van szervezetünkre.

A mézes masszázs rendkívül jó méregtelenítő. Akik karcsúságra vágynak, azoknak mindenképp ajánljuk a mézes masszázst! A mézes masszázs fizikai hatásához hozzátartozik az is, hogy a bőrt fiatalabbá varázsolja, puhábbá válik ezáltal a bőr és a testkontúrok is megerősödnek. Mindemellett javítja a test energiaáramlását. A lélekre is jó hatással van ez a masszázstípus, hiszen rendkívül hasznos a megfeszült izmok ellen és a feszültségek oldására is.

A mézes masszázs nem egy hagyományos masszázstechnika. A masszázs során vákuumhatást képzünk, ami azt jelenti, hogy a bőrre felvitt mézre rányomjuk, majd felemeljük kezünket, ezáltal a bőr is megemelkedik. Ezt a mozdulatsort ismételgetjük, ezáltal vérbőség alakul ki és a bőrben felgyülemlett salakanyagok távoznak.

A mézes masszázs bárki számára üdítő élmény, de legfőképpen azoknak tanácsos kipróbálniuk, akik depressziótól, migréntől és ízületi problémáktól szenvednek. Keress bátran elérhetőségeimen, ha gyógyulásra és egy kis lazításra vágysz!

mézes masszázs

A babamasszázsról

A különböző típusú masszázsok jótékony élettani hatásai régóta ismertek. A stresszoldásra, relaxációra, az izmok és a vérkeringés stimulálására nincs is ideálisabb és csábítóbb módszer egy egész testre kiterjedő masszázsnál. Miért éppen a babák maradjanak ki belőle?

Az elsőre talán kissé furcsán hangzó dolog a babákra nézve is sok előnnyel jár. A babamasszázs szakértelmet és óvatosságot igényel, hiszen a babák bőre érzékenyebb és a jelzéseikre is fokozottan figyelni kell. A masszázs az érintés erejénél fogva jó hatással van a babákra, akik ebben a korban fokozottan igénylik a fizikai kontaktust. A fogások, simítások, gyengéd érintések megnyugtatják a kicsit, biztonságot, melegséget sugároznak felé. A felnőtt masszázsnál ismert átgyúrással ellentétben, itt egy finomabb, gyengédebb mozdulat soron van a hangsúly. Ezek az érintések ugyanúgy csökkentik a feszültséget, serkentik a vérkeringést, növelik az immunrendszer ellenállóképességét.

A babamasszázs segíti a gyorsabb, kiegyensúlyozottabb fejlődést és nyugodtabb alvást biztosít a kicsinek, így a szülőknek is. Másfél, kéthónapos korban ideális elkezdeni. Keressen minket és győződjön meg a babamasszázs előnyeiről Ön és gyermeke is!

baba masszázs