Mozgás és masszázs terápia sportsérülések kezeléséhez!

2021.03.05

A mozgás és masszázs terápia eredményes gyógyulást hozhat minden fajta sportsérülésből. A hobbi sportolók és a profik is szembesülnek azzal előbb vagy utóbb, hogy a testük ellenük fordul. A fizikai teljesítőképességünk véges és elég egy rossz mozdulat is ahhoz, hogy fájdalmas, veszélyes sérülések alakuljanak ki egyik pillanatról a másikra vagy éppen hosszabb távon. A sportsérüléseket két csoportba lehet sorolni. Az egyik csoportba tartoznak azok a sérülések, amik hirtelen következnek be és egyértelműen érezhetőek, ilyen a ficam, a rándulás, a törés, a szalag húzódás vagy szakadás stb. A másik típusba azok a fizikai változások tartoznak, amik túlterhelés vagy helytelenül végzett gyakorlatok következtében alakulnak ki, ilyen a kopás.

A mozgás és masszázs terápia célja, hogy pontosan feltérképezze a sportsérülés helyét és okát, majd pedig az így szerzett ismereteket alapul véve személyre szabott terápiát dolgozzon ki és alkalmazzon a páciensnek. A mozgás és masszázs terápia a megfelelő módon alkalmazva mindig eredményes és szinte teljes gyógyulást hoz. A terápia célja, hogy a sérült területet visszaállítsa az eredeti állapotba, az újabb sérülés kockázatát pedig csökkentse.

Az izmok rándulása, szakadása sokszor azok nem megfelelő működése miatt következik be. Ez a nem megfelelő működés lehet túlműködés vagy ennek az ellentéte, alulműködés. Mindkettő javítható, gyógyítható, ha pontosan tudjuk, hogy mi és hol okoz problémát. A mozgás és masszázs terápia a célnak megfelelően erősíti vagy éppen lazítja az izmokat. A lazítás és erősítés pontos helyét a szakember a sérüléshez kapcsolódó kinetikus láncok vizsgálatával állapítja meg. A kinetikus lánc helyreállítása a tökéletes regeneráció előfeltétele.

A mozgás és masszázs terápia a Groszvald masszázs szalon szolgáltatásainak egyike. Jelentkezz be budapesti szalonunkba és indulj el a gyógyulás útján! Profi segítséggel ismét fájdalommentes és mozgásban gazdag hétköznapokat élhetsz meg! A mozgás és masszázs terápiára bejelentkezéshez a honlapon közzétett elérhetőségek egyikén tudsz elérni minket!


Elérhetõségek
Telefon:+36-30/487-5107
E-mail: groszvalmasszazs@gmail.com