Kinek ajánlom a masszázst?

 

Babáknak

 

Babáknak, akik nehezen nyugodnak meg, akiket zavarnak a erősfények, az éles hangok, akik hasfájással, esetleg refluxszal küzdenek,

Akik, valamilyen oknál fogva izomzatuk spasztikus illetve laza, tónustalan. Valamint akik születésükkor oxigénhiányos állapotban voltak. 

A masszázst szülőknek ajánlom, én csak egy segítő lehetek, illetve aki anyukáknak megmutatja a helyes technikát, hogy masszírozza babáját otthoni, nyugodt körülmények között, hiszen a babának az egyetlen megbízható pontja az édesanyjuk, eslősorban tőlük várják a babák a segítséget, és kellő lelkiállapotban tőlük is fogadják szívesen. Ajánlom, izgő-mozgó és nehezen alvó babáknak, a relaxáló és pihentető baba masszázst.

Babamasszázst végezhetünk akár egy pelenkázó asztalon is, így akinek picibabájuk van, és nem szeretnének utazni vele, szívesen megyek ki házhoz is, 1000 Ft ellenében.

 

Gyerekeknek

 

Óvodáskorú gyermekeknél nem is gondolnánk, hogy hányféle problémával kell megküzdeniük, hogy szorongásaikat, hogyan közvetítik a környezetük felé. 3 éves korú gyermekeknek már rengeteg szabálynak kell megfelelniük, az óvodás csoportba beilleszkedniük. Esetleg ha van kistestvér, akkor vele is osztozniuk. Sokszor már ebben a korban megismerkednek a kisgyermekek, azzal, hogy elveszítik a nagymamát, dédimamát, ez ha nem is mutatják hatalmas űr, és megmagyarázhatatlan jelenség egy gyermek életében, főleg, hogy ilyenkor anya is apa is megváltozik, szomorú lesz, sír, a gyermek próbálja megérteni, de nem tudja mi történik, egyfajta feszültséget, belső feszültséget élnek át ilyenkor amit nem is mutatnak a környezetüknek. Nagyon sokat segíthet nekik ilyenkor a masszázs, lelki megkönnyebbülést élhetnek át, egy olyan helyen ahol megpihenhetnek fizikailag és lelkileg is.

Sok kisgyerek panaszkodhat hasfájásra, és fejfájásra is, ezek általában pszichoszomatikus betegségek, amik lelki eredetűek, amin a masszázs sokat segíthet.

 

Tiniknek

 

Az iskolás korú gyermek egy új közösségbe lép be, ahol folyamatos kihívásokkal kell szembenéznie. Itt találkoznak a gyermekek már a legtöbb stresszel. Egyedül jár iskolába, a buszonk kell tolongania egyedül, rengeteg a zaj, már korán túlingerli az idegrendszerüket. A nap során nem biztos, hogy találnak helyet ahol megnyugodhatnak, elcsendesedhetnek, épp ellenkezőleg, egyre több inger adódik az előzőekhez. Különórák és más tevékenységek, csak elvárások és teljesítőkényszerek egymásutánja...

Nincs idejük a legalapvetőbb relaxációs tevékenységre, a játékra sem. Nincs kapcsolatuk a természettel sem a városban élő gyermekeknek. Folyamatos versenyszellemben élnek. Szoronganak, ami tovább erősíti a stresszt, és legyengíti a szervezetet, ennek végül fizikai feszültség és betegség lesz a következménye. A fel nem dolgozott stressz érzelmi zavarhoz, krónikus vagy pszichoszomatikus betegségekhez vezet, mint pl az asztma, az allergia, az ekcéma, gyomorfájás, fejfájás, alvási zavarok.

Nem tudják ilyen korban, hogy gyerek ők, vagy már felnőttek, a szüleik megváltoznak a szemükben. Mindeképpen ajánlanám ebben a korban a masszázst, az izmok, a vérkeringés helyreállítását, a lelki megnyugvásért. A masszázssal segítek ellazulni a testnek és az elmének is, masszázs során a paraszimpatikus idegrendszer működésének erőüsítésével csökkentem a feszültséget, harmonizálom az energiaáramlást, ettől kevésbé lesznek fáradtak, jobban megbirküóznak a kihívásokkal. A gyermek személyiségének kibontakozása mindenekelőtt a mozgáson és az érzékelésen keresztül történik.

A szenzomotoros intergrálási zavar később olyan problémákhoz vezethet mint a szlexia, vagy diszgáfia. A fejlődési szakaszok egymásra épülnek, az előző mindig alapot képez a következőhöz. A masszázs  érintésen alapuló terápia, jelentős mértékben támogatja ezt a folyamatot.

A masszázs rengeteget segít, mozgásszervi betegségek esetében, testtartási problémákkal küzdőknek, hiperaktív gyerekeknek, tanulási nehézségekkel küzdőknek, szorongásos betegeknek, alvászavarosoknak, depressziós tiniknek, pszichoszomatikus és krónikus betegeknek.

A kisiskolásoknál még pluszban jelentkezhet hátfájás. Hirtelen nagy súlyokat kell cipelniük, a hátizsákjukban, és egész nap ülve kell maradniuk az órákon. Itt berögződhet egy rossz testtarás, a táska oldalra húzhatja a gerincet. Gerincferdülési problémák is ilyen kisiskolás korban jelentkezhet. Hirtelen kezdenek el nőni, a csontjaik rohamosan fejlődnek, hogy bőrük és izomzatuk ezt követni tudja, megfelelő lehet számukra a masszázs.

 

Sportolóknak

 

Sportolóknak szinte elengedhetetlen, hogy a sportolás után ne regenerálódjon az izom. A masszázzsal elkerülhető az izomláz, az izmok túlterhelése. A kemény edzés a szöveteket keménnyé és rugalmatlanná teheti. A nyújtások után egy mélyebb regenerálódást, relaxálást nyújthat a masszázs. A masszázs során azok aszövetek is nyújthatók, amik hagyományos módszerekkel nem. Masszázs alkalmazása sport előtt megnöveli a sportteljesítményt.

Egy korábbi sport sérülés esetén is nagy szolgálatot tehet a masszázs, mert fokozza a vérkerinkést, lokálisan regenerálja, és gyógyítja a hegszövetet.

 

Ülőmunkát végzőknek

 

Irodai munkát végzők rengeteget ülnek, és ez közép tájt a lapockánál megtöri a gerincet. Ülünk az autóban, ülünk az irodában, ülünk ebédszünetben. Az izmok spasztikussá válnak, rossz testtartást vehetünk fel, izületeink beszűkülnek, ráadásul a folyamatos koncentráció miatt fejünk is megfájdulhat, vérkeringésünk lelassul, lábunk ödémásodhat.

Megoldást jelent ilyenkor a masszázs, mely fokozza vérkeringést, fokozza a nyirokerek folyamatos átjárhatóságát. Segít relaxálni, az izomzat elernyed, és javul a koncentráció is.

 

Fizikai munkát végzőknek

 

Folyamatos fizikai munkától izmaink megrövidülnek, elfáradunk, ilyenkor úgy érezzük, mivel jelzi a szervezet, hogy pihennünk kell. De nem elegendő a passzív pihenés, hiszen ilyenkor csak megszünik a fizikai aktivitás, az izmok összehúzódva maradnak, és csomóssá válnak. Csomós izmok pedig elnyomhatják a vérkeringésünket. Megoldás ilyenkor a masszázs, mely oldja a fizikai blokkokat, úgy fokozza a vérkeringést, hogy közben az izomzat és az elme is pihen. Nem alakulnak ki izomcsomók, illetve a meglévőeket is ki lehet masszírozni.

 

Nyugdíjasoknak

 

Idős korban már semmi sem a régi. Lelassul az érzékelésünk, a vérkeringésünk, a reakciónk, a sejtek közötti anyagcserénk. A masszázs jótkonyan látja el a bőrszövetet. A szövetek a masszázs által ruhalmassá válnak, az izmok megtartják feszességüket, a kimozgatások által az izületek teljeskörűen átjárhatók. A masszázs aktivizálja az izmokat regenerálja a testet, kipihent és energikus lesz tőle a test. Olyan természetes anyagokkal masszírozok. Olivaolajos, kakaóvajas, kókuszolajos krémek, amely jótékonyan fejtik ki hatásukat. A bőrbe beszívódva sejtszinten hidratál.

 

 

Egyszóval a masszázst mindenkinek ajánlom, hiszen a manuálterápia az egyetlen olyan módszer amely mellékhatások nélkül gyógyít!

 

A gyógymasszázs feltételei

 

Egy gyógymasszázs nem végezhető el akármilyen állapotban. Nézzük, mikre is érdemes figyelni:

  • Mindenképp ennünk kell valamit, mielőtt masszíroztatni indulunk, de vigyázzunk, nehogy túl sokat együnk: teli hassal nem lesz túl kellemes hasalni.
  • Zuhanyozzunk le masszás előtt. Egyrészt higiéniai szempontból fontos, hiszen többféle olaj is kerül a bőrre, másrészt a zuhany forró vize ellazítja az izmokat és oldja a feszültséget, így a gyógymasszázs is sikeresebb lesz.
  • Nem túl előnyös, ha a helyiség sötét és nem szellőzik jól, hiszen ez nem nyújt biztonságos, komfortos érzést a vendégnek. Valamilyen módon ki kell tudni szűrni a külvilág hangjait, és akár még meditációs dalokat is be lehet tenni háttérzenének.
  • A legfontosabb az ágy. A masszőrnek fontos, hogy hozzá tudjon férni a vendég minden masszírozni kívánt testrészéhez, és a vendégnek is tudnia kell teljesen ellazulni - így rendkívül nagy figyelmet kell fektetni a kényelmes ágyra.

Egy jó masszázs után az ember szinte újjá születik! Látogasson el hozzám Ön is!

gyógymasszázs