Aromaterápia

Az aromaterápia természetes eszenciális illóolajok használatát jelenti, hogy kiegyensúlyozzuk, harmonizáljuk az elmét a testtel. A test öngyógyító képességének kibontakozását segíti. Teljesen ártalmatlan, és alkalmazható megelőzésként, de aktív gyógymódként is, akut és krónikus megbetegedések esetén is. Felhasználható mind fizikai mind pszichés problémáknál egyaránt. Az aromaterápia ma már széles körben alkalmazott antiszeptikus és mikrobaölő hatásokon kívül az illóolajokna nemcsak energetikai és sebgyógyító, hanem antitoxikus és vírusellenes hatásuk is van.

Ma már bizonyított tény, hogy görcsoldó, fájdalomcsillapító és köptető hatásuk is van.

 

Csökkentik a gyulladásokat, ugyanakkor természetes élénkítő hangulajavító szerek. csepelen masszázs

Szaglószervünk különlegesnek minősíthető, hiszen az egyetlen olyan érzékszervünk, amely közvetlen kapcsolatban áll az úgynevezett limbikus rendszerrel, vagyis agyunknak a fejlődéstörténeti sorrendben először kialakult részével. Ezért az illatok, a szagok közvetlenül és azonnal befolyásolják az idegrendszert, érzelmeinket, lalki beállítottságunkat. A szaglás, az emlékezés, az érzékelés és a reagálás egyetlen lélegzetvételnyi idő alatt együttesen megy végbe.

Ez bizonytja, amit biztos ti is megtapasztaltatok már, hogy valamilyen illat hatására pillanatok alatt felidéződik egy-egy emlék, valamilyen illat társul eltérő hangulatokhoz, érzelmekhez: különböző illatra asszociálunk, ha boldogok vagy elégedettek vagyunk, ha szeretet vagy haragot érzünk, irigyek vagyunk, vagy félünk.

 

  Ezért, ha szeretnétek masszázs közben élvezni az aromaterápia jótékony hatását is, előre jelezhetitek. Esetleg ha relaxáló, vagy energetizáló masszázst szeretnétek, vagy ha esetleg van kedvelt illat, akkor szívesen alkalmazom együtt az aromaterápiát a masszázzsal.

Köszönöm.

Jó egészséget!